Férfi kézilabda Eb

2024.01.26. 11:15

Mikler nem érzi úgy, hogy ne lenne helye a válogatottban

„Nem mondom azt, hogy nincs helyem a válogatottban” – mondta Mikler Roland a Mandinernek. A rutinos kapus azt is elárulta, mi vezethet sikerre az olimpiai selejtezőtornán.

MW

Mikler Rolandot személyesen is motiválja a párizsi Olimpián való részvétel

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Egyetlen mérkőzés kivételével csupa szoros csata sorakozik a magyar férfi kézilabda-válogatott háta mögött a németországi Európa-bajnokság középdöntője után – írja a Mandiner

Még a szupersztároktól hemzsegő, olimpiai bajnok francia válogatott elleni utolsó találkozón is megvillantotta oroszlánkörmeit a társaság, a Dika Memék elleni háromgólos vereséggel azonban eldőlt, hogy nem juthatunk elődöntőbe.

Az már az összecsapás előtt biztossá vált, hogy a legrosszabb esetben az ötödik helyért megvívhatunk a szlovénokkal. Nos, ez a forgatókönyv következett be, de közel sem lehet ezt legrosszabb forgatókönyvnek nevezni, hiszen az Eb-n nyújtott teljesítményt látva kalapot emelhetünk a mieink teljesítménye előtt. 

A nemzeti csapat a hatodik hellyel beállíthatja az 1998-as eredményét, az ötödikkel pedig felül is múlhatja minden idők eddigi legjobb Eb-teljesítményét.

Mikler Párizsban is védene 

A tornától saját döntéséből távol maradó korszakos kapus, a szeptemberben a 40. születésnapját ünneplő, örökifjú Mikler Roland büszkén értékelte a társai eredményét, és reményét fejezte ki, hogy a márciusi olimpiai selejtezőtornát is hasonló teljesítménnyel abszolválja majd a nemzeti együttes – vele a keretben.

Fanatikus szurkoló vagyok. Itthon is úgy éreztem magam, mintha a kispadon ülnék, tapsoltam, hangosan drukkoltam a fiúknak

– mondta a rutinos hálóőr. 

Korábban még lehetett számolgatni, főleg, miután az izlandiak és a horvátok ellen fantasztikusan nyertünk, de igazán a németek elleni meccs miatt van bennem hiányérzet. Azon Wolff kapus nem nagyon ért labdába, azt bizony meg kellett volna lovagolnunk

– értékelt Mikler, aki arról is beszélt, hogy folyamatosan tartotta a kapcsolatot az Eb-n szereplő válogatott játékosokkal. A keretben helyet kapó kapusok teljesítményéről külön is beszélt a Mandiner oldalának. A lap kiemelte, hogy Palasics remekelt a vakbélműtétjéig, Bartucz pedig egész Magyarországot meglepte a teljesítményével.

Kivéve engem. Engem egyáltalán nem lepett meg, pontosan tudtam, hogy mire képes a csapat és mire képesek a kapusok. Nagyon jó lehetőség volt ez számukra, hogy megmutassák, lehet rájuk számítani. Úgy érzem, éltek vele. Le a kalappal az egész csapat előtt, mindenki nagyon szépen teljesített, minden meccsen volt, akinek jobban ment a játék és elő tudott lépni vezérré a pályán

– mondta a kapus. A felvetésre, hogy megfordult-e a fejében, hogy márciusban szükség lesz-e még a szolgálataira az olimpiai selejtezőtornán, Mikler Roland így válaszolt:

Nem fogom most azt mondani, hogy nincs helyem a válogatottban. Szomorú lennék, ha ezen gondolkodnom kellene. Maximálisan bízom magamban. Jó az öreg a háznál, de azt is nagy örömmel látom, hogy a fiatalok milyen szépen tudnak integrálódni.

A kapus szerint elégedettek lehetünk. 

A csapat tagja voltam, amikor kiharcoltuk az olimpiai selejtezőtornán való indulást, bízom benne, hogy ott lehetek akkor is, amikor kiharcoljuk az ötkarikás kvótát

– mondta a Mandinernek Mikler Roland, akit személy szerint is végtelenül motivál, hogy újra ott legyen az ötkarikás játékokon, hiszen mint mondta, válogatott pályafutásának méltó lezárása is lenne a párizsi olimpia.

A teljes interjút a Mandiner oldalán olvashatják el!

Szombaton lesz a selejtezők sorsolása

Szombaton 14 órától rendezik Kölnben a jövő évi férfi kézilabda-világbajnokság európai selejtezőjének sorsolását, amit a magyar válogatott az első kalapból várhat. Az európai szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a házigazda Horvátország, Dánia és Norvégia, valamint az Európa-bajnoki elődöntős Svédország, Franciaország és Németország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. A további 11 európai hely a selejtezőben talál gazdára. Az előselejtezőből továbbjutó csapatok kiléte március 17-én válik ismertté. A selejtező mérkőzéseit május 8. és 12. között rendezik.
A január 14. és február 2. sorra kerülő világbajnokságnak Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont.

A selejtező kalapbeosztása:
1. kalap: Szlovénia, MAGYARORSZÁG, Portugália, Ausztria, Izland, Hollandia, Spanyolország, Montenegró, Csehország, Lengyelország, Észak-Macedónia
2. kalap: Georgia, Szerbia, Feröer-szigetek, Svájc, Románia, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Észtország vagy Ukrajna, Finnország vagy Litvánia, Belgium vagy Olaszország, Szlovákia vagy Izrael

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában