Klubvilágbajnokság

2023.12.22. 21:36

Fölényes Manchester City-győzelem a döntőben

A Bajnokok Ligája-győztes Manchester City nyerte a labdarúgó klubvilágbajnokságot, amelynek pénteki döntőjében simán, 4–0-ra legyőzte a Libertadores Kupában címvédő brazil Fluminense együttesét – írja az MTI.

MW

Julian Álvarez, a Manchester City játékosa (b3) ünnepel, miután gólt lőtt a Fluminense ellen a szaúd-arábiai labdarúgó klubvilágbajnokság dzsiddai döntőjében játszott Manchester City–Fluminense mérkőzésen 2023. december 22-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ali Haider

Az angol sztárcsapat már negyven másodperc után vezetett: Nathan Ake távoli lövése kijött a kapufáról, Julian Álvarez pedig közelről, mellkassal az üres kapuba továbbított. Josep Guardiola vezetőedző tanítványai az első félidő közepén egy öngóllal növelték előnyüket, így magabiztosan vonulhattak a pihenőre.

A Manchester City nagy fölényben játszott, és végül a 72. percben Phil Foden közeli góljával döntötte el az összecsapást. A végeredményt a duplázó Álvarez állította be a 88. percben.

Az angol gárda a BL, a bajnoki cím, az FA Kupa, a Ligakupa és az európai Szuperkupa után idei ötödik trófeáját gyűjtötte be, és megőrizte az európai csapatok 2012 óta tartó veretlenségi sorozatát a klubvilágbajnokságon.

Eredmény, döntő: Manchester City (angol)–Fluminense (brazil) 4–0 (2–0)

gólszerzők: Álvarez (1., 88.), Nino (27., öngól), Foden (72.)

korábban:

a 3. helyért: al-Ahli (egyiptomi) – Urava Red Diamonds (japán) 4–2 (2–1)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában