csalódottság

2020.08.30. 08:24

Új játékos-szakszervezetet alapít a férfi tenisz-világranglista szerb éllovasa

Az alapító okirat szerint nem az ATP leváltása a cél, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire.

Új játékos-szakszervezetet alapít Novak Djokovic, a férfi tenisz-világranglista szerb éllovasa.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok pénteken bejelentette, hogy lemond a férfi sorozatot szervező ATP játékostanácsának az elnöki tisztségéről.

Az új érdekképviseleti szerv neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA), és a játékosok már megkapták a működési stratégiát felvázoló dokumentumot, hogy aláírásukkal támogassák a PTPA-t.

„Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – áll az alapító okiratban.

A New York-i tornán – Djokoviccsal együtt – döntős Milos Raonic úgy vélekedett, hogy a játékosok többsége támogatni fogja az új szakszervezetet.

„Hat hónapon át sokunk tájékoztatását elhanyagolta az ATP vezetősége, ezért csalódottak vagyunk” – utalt a kanadai játékos az elmúlt időszak járványhelyzetére, illetve az azt övező bizonytalanságra.

Az ATP közleményben reagált. Ebben úgy fogalmazott: annak, hogy a körverseny sikeres és az elmúlt 30 évben vezető intézménnyé vált a sport világában, az az alapja, hogy partnerség van a játékosok és a versenyek között.

„A teniszezőknek minden fontos döntés meghozatalakor azonos értékű helye van a tárgyalóasztalnál. Tudjuk, hogy a jelenlegi körülmények kihívások elé állítják a tagjainkat, de szilárd meggyőződésünk, hogy most inkább egységre van szükség, mint belső megosztottságra” – írta a szervezet.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!