50. évforduló

2024.02.17. 17:50

Waterloo: újra kiadják az ABBA albumát

A lemez címadó dalával nyerte meg a svéd popegyüttes 1974-ben a Brightonban tartott Eurovíziós Dalfesztivált. A Waterloo az ABBA második albumaként jelent meg 1974 márciusában.

MW

Az ABBA együttes tagjai 1976-ban

Forrás: TT News Agency via AFP

Fotó: Åke Cyrus

Újra kiadják az ABBA együttes Waterloo című nagy sikerű lemezét az album megjelenésének 50. évfordulójára. A lemez címadó dalával nyerte meg a svéd popegyüttes 1974-ben a Brightonban tartott Eurovíziós Dalfesztivált.

Waterloo, ABBA, album, évforduló
ABBA 1976, Swedish pop group. Újra kiadják az ABBA együttes Waterloo című nagy sikerű lemezét az album megjelenésének 50. évfordulójára
Fotó: Åke Cyrus / Forrás:  TT News Agency via AFP

A korong különleges új kiadása április 5-én jelenik meg. A vásárlók egy félsebességes keverésű dupla vinyl lemez mellett limitált kiadású dobozban három kislemezt is kapnak, az eredetileg 1974-ben megjelent számokkal.

A kislemezek különálló képlemezként is kaphatók lesznek, és egy külön lemez is megjelenik, amelyen négy nyelven hallható a Waterloo.

Waterloo a csendes diszkóban

Az album megjelenésének évfordulója alkalmából április 4-én csendes diszkót rendeznek a londoni O2 aréna tetején.

A Waterloo az ABBA második albumaként jelent meg 1974 márciusában.

Az Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid "Frida" Lyngstad alkotta ABBA lemezei 400 millió példányban keltek el.

A négy zenész, akiknek utolsó közös fellépése mintegy negyven éve volt, 2021-ben jelentkezett Voyage című új lemezével. Az album megjelenése alkalmából szervezett koncertsorozaton az együttes tagjait digitális avatarjaik helyettesítették a színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!