Eldurvult szerepjáték

2023.10.09. 06:30

Egy 15 éves milliomos magyar kamasz fegyverrel rabolt Milánóban (videó)

A gazdag magyar ficsúr egy osztálytársával együtt felfegyverkezve pakolt ki egy milánói üzletet. A pénzt, bár nem kellett nekik, mégis elvették. Aztán akcióba léptek a higgadt kínaiak, akik azért mégsem maradnak olyan nagyon nyugodtak, ha a saját bevételükről van szó – írja a Bors.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: vectorfusionart

Zárás előtt nem sokkal két fekete pulóveres, kapucnis srác ment be Milánó kínai piacának egyik boltjába, még június elején. Az utcán nagy volt a forgalom, a boltban is voltak vevők. De ez nem zavarta a fiatalokat, akik gyorsan a bejárathoz közeli pulthoz léptek. 

Egyikük, kezében pisztolyt tartva elordította magát:

Hol a pénz?

A kassza mögött álló tulajdonost arrébb taszították, majd papírpénz után kutatva belenyúltak a nyitott pénztárgép fémrekeszeibe.

Az alapos tervezést és a kifinomult technikákat nélkülözve kezdtek a rablásba a fiatalok. 

A videót már csak azért is érdemes megnézni, mert jól látható, hogy a pult mögött álló boltos felesége elképesztő hidegvérrel először helyt ad a pénzért tülekedő, egymást is félrelökő két rablónak, majd kicsit arrébb megy, szembe is fordul velük, és őket szemmel tartva akkurátusan hurkot köt az összefogott műanyag szemetes zsák nyakán.

A felvétel szerint a boltban tartózkodók futásnak erednek a pisztoly láttán, és a két srác is menekülőre fogja. 

A videón azt is látni, ahogy egyikük kiér a boltból, a másik, a 15 éves magyar azonban csak alig néhány métert tud szabadon megtenni, ugyanis a tulajdonos ráveti magát a lábára. A kamasz persze megpróbálja lerázni magáról.

A milánói „Kis Kínában” a kerület lakói, ha probléma van, összefognak. Így tettek most is: szinte mindenki, aki éppen arra járt, rávetette magát a bakizó magyarra. Ezt még a homályos képeken is jól látni, így a tettenérés már önmagában felér a büntetéssel is.

A fiú társa, egy 17 éves kínai gyerek még el tudott menekülni, végül azonban két nyomozó azonosította. Vallomásában azt mondta, egyfajta szerepjátékként fogták fel a rablást, nem a pénzre mentek.

Hogy tanultak-e az esetből a rendőrségi fogdán, az ügyészi kihallgatáson? Na, ez az egyetlen nyitott kérdés, amire ebben a teljes egészében, aprólékosan felderített ügyben még nincs válasz.

A teljes cikket IDE KATTINTVA éri el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!