van mit a tejbe aprítani

2020.02.13. 12:14

Scarlett Johansson a legjobban fizetett színésznő

A sztár tavaly 56 millió dollárt keresett.

US actress Scarlett Johansson arrives for the 92nd annual Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

A Forbes magazin listája 2018 júniusa és 2019 júniusa között vizsgálta a színészek adózás előtti bevételeit. A legjobban fizetett színésznő Scarlett Johansson lett – írja a CNBC-re hivatkozva az Origo.

Összességében a legnépszerűbb színésznők 315 millió dollárt vittek haza, ez 69 százalékkal magasabb összeg, mint az előző évben, de így is elmarad a férfiakétól, akik összesen 600 millió dollárt kerestek.

Több színésznő a bérszakadék áthidalására saját produkciós irodát nyitott, maguk gyártanak tartalmakat, például Reese Witherspoon és Nicole Kidman a saját HBO-n futós sorozatuk, a Hatalmas kis hazugságok producerei is egyben.

Witherspoon 2002-ben saját produkciós céget alapított azért, hogy több szerepet kapjanak a nők a tévéképernyőkön és a mozivásznon egyaránt.

A 2019-ben legjobban kereső színésznők közül hét producerként is részt vett a filmekben és sorozatokban.

A 2019- ben legjobban fizetett színésznők közt van Charlize Theron, Jennifer Aniston és Nicole Kidman is. A teljes lista itt található.

Borítókép: Scarlett Johansson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!