Németfalu

2016.11.06. 12:27

A tízéves Vadvirág Népdalkört ünnepelték

Németfalu - Fellépésen még nem volt olyan izgatott a Vadvirág Népdalkör, mint szombaton a 10. születésnapi ünnepségükön.

Fincza Zsuzsa

Pedig gyakran állnak színpadra ennél lényegesen nagyobb és kritikusabb közönség előtt is.

A zalaszentiváni Tőzike Népdalkör egy Tolna megyei dalcsokrot tolmácsolt

Alig laknak többen a kis göcseji településen, mint ahány ünneplőruhás jó barát telepedett le a közösségi házban megterített asztalok köré. A falubelieken kívül hivatalosak voltak a dalos társak: a zalaszentiváni Tőzike Népdalkör, a csonkahegyháti Csillagvirág Dalkör és a Retro Tánccsoport, a gellénházi Vajda József Népdalkör, a zalabesenyői Szivárvány Népdalkör és az  idén Aranypáva díjjal minősített Galagonya Citeracsoport, amelyben helybéli fiatalok is nyúzzák a húrokat.

A Vadvirág Népdalkör bemutatta a dalokat, amelyekkel elnyerték anno a zsűri tetszését is. A gyertya halott dalos társuk emlékére ég

A csonkahegyháti Csillagvirág Dalkört vidám nótákkal szórakoztatta a közönséget

Aranypávában amúgy az ünnepeltek sem szűkölködnek, a tíz év során a 3 Aranypáva díjuk mellé kétszer megkapták a legeslegjobbnak járó Aranypáva Nagydíjat is.  Persze azért még akad megcélozható babérkoszorú, ezért a németfalui dalosok úgy döntöttek, továbbra is napirenden tartják a versenyzést.

A gellénházi Vajda József Népdalkör régi vidám népszokást állított színpadra

A születésnap körül azért van egy kis "csúsztatás", hiszen Ragánné Gyalog Erika kezdeményezésére már 2001-ben összeálltak az asszonyok, hogy a falu ünnepségein szórakoztassák a közönséget. Népdalversenyről akkor még csak nem is ábrándoztak, a dolog 2006-ban fordult komolyra , amikor is megkeresték Kulcsárné Csejtei Mariannát, s az ő szakmai vezetésétől  számolják a Vadvirág Népdalkör létezését és dicső pályafutását, amelyre a koronát az idén az első saját CD lemezük megjelenése tette fel.

A Vadvirág Népdalkör a minősítőkön aranynál alább sohasem adta,  ezen kívül  3 Aranypáva és 2 Aranypáva Nagydíjjal hoztak dicsőséget aprócska falujuk népére. A képen (balról jobbra) Kulcsárné Csejtei Marianna szakmai vezető,  Kocsis Mária, Csóbor Lászlóné, Galambos Lászlóné, Egyed Józsefné és Kondor Gézáné a két szólóénekes, Ragánné Gyalog Erika, Galambos Anita, Pilise Tiborné és Kustán Tamásné

Az ünnepség igazi nyertese persze a szépszámú közönség volt, hiszen az ünnepeltek és dalos társaik színpadra álltak és bemutatták repertoárjuk színe-javát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!