Nagylengyel

2016.10.25. 11:49

Hárs, kőris és juhar

Nagylengyel - Október 21-én a „Földünkért világnap” apropójából faültetésre és vidám vetélkedőre került sor Nagylengyelben, tudósított Scheiber Veronika.

Scheiber Veronika

A Szabadidős parkban az önkormányzat dolgozói és a helyi civil szervezetek képviselői hárs-, kőris- és juharfákat ültettek, amelyek a korábbi években elnyerték az „Év fája” címet. Emellett fiatal cserjék - alma, barack, birs, gesztenye, mogyoró - is helyet kaptak a parkban. A program a faluházban folytatódott, ahol forró tea, forralt bor és finom falatok várták a lelkes önkénteseket és az érdeklődőket. A résztvevők csapatokat alkottak és természetvédelemmel, környezettudatossággal kapcsolatos vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Scheiber Veronika arról is beszámolt, hogy a nagylengyeliek is megemlékeztek az 1956-os eseményekről. Az ünnepi szentmise után a hősi emlékműnél koszorúzás zajlott, majd a faluházban ünnepi műsort tartottak, ahol Scheiber Ildikó polgármester mondott beszédet.

Az érdeklődők kiállítást tekinthettek meg 1956-ról, a tárlat jól kiegészítette a verses-zenés műsort, valamint a forradalom és szabadságharc zalai történéseiről levetített filmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!