Nagykanizsa

2009.07.06. 02:28

Rekoder lehetne

Kisrécse (hba) - A település lakói augusztus 23-ig szeretnék felépíteni új kápolnájukat. Mivel a határidő szoros, a pénz meg kevés, felajánlásokat várnak a beruházás megvalósításához.

zaol.hu

Tóth Lucia polgármester elmondta: régi, elavult kápolnájuk egy magánszemély birtokán készült el, ám a területnek új tulajdonosa van, aki hasznosítani szeretné az ingatlant. Ezért arra kérte az önkormányzatot, hogy ha egy mód van rá, keressen az Isten házának másik helyet. Van is a helyhatóságnak egy üres birtoka a futballpálya mellett, itt tervezik a 20-25 négyzetméteres új imádságoshely felépítését.

A polgármester jelezte: fölös forintjuk azonban nincs, a falu költségvetése igencsak szűkös, ezért adományok, támogatások révén szeretnék megvalósítani a fejlesztést, méghozzá a falu búcsúnapjának számító augusztus 23-ig.

A tervek elkészítését ingyen és bérmentve vállalta Godinek Zoltán nagykanizsai tervező, van, aki az építkezéshez szükséges vizet biztosítja, más tetőcserepet, nyílászárót és ácsmunkát ajánlott fel. Azonban még szükségük lenne jócskán segítségre, ezért aztán jó néven veszik a támogatást, legyen az bármilyen: anyagi vagy természetbeni - nemcsak pénzt, hanem építőanyagot, sőt, munkát is elfogadnak. A pénzügyi felajánlások fogadására egy számlát nyitottak, amelyre már a képviselők is jelentős összeget fizettek be. Aki tehát inkább ily módon segítene, megteheti.Természetesen a támogatók nevét feltüntetik egy, a kápolna falán elhelyezett táblán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!