Nagykanizsa

2016.06.13. 13:45

Már le is tesztelték az új pályát

Nagykanizsa – Az ünnepélyes avatásra ugyan még várni kell, de gyakorlatilag elkészült az újabb műfüves focipálya a dél-zalai városban. A 30 milliós létesítményt a Zrínyi-iskolában alakították ki.

Pásztor András

Az iskola tanárai és diákjai a tegnapi sportnap keretében már ki is próbálták az új focipályát, jóllehet a műszaki átadásra csak ma kerül sor. Ez persze cseppet sem zavarta a csapatokat, a pálya tesztelése remekül sikerült, a focisták szerint jó munkát végzett a kivitelező.

– Az elmúlt pár évben komoly fejlesztési program indult Kanizsán, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve már egy tucat műfüves focipályát hozott létre az önkormányzat – hangsúlyozta Karádi Ferenc alpolgármester, aki hozzátette: ahogy a korábban átadott létesítmények, úgy a Zrínyi-iskolai focipálya is labdafogó hálóval, LED-es világítással, valamint 64 férőhelyes lelátóval épült meg. A pálya kialakítása közel 30 millió forintba került, melyből az önkormányzatnak csupán 8.6 millió forint önrészt kellett biztosítania.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója (balról) éppen Tóth Gábor Kristófot próbálja szerelni Fotó: Szakony Attila

Az alpolgármester jelezte: a Zrínyi-iskolai pálya mellett, rövidesen a Kőrösi-iskolában is nekikezdenek a műfüves létesítmény kialakításának.

– A volt tanuszoda helyén létesül majd a sportpálya, de előtte még meg kell oldani a közművek áthelyezését – így Karádi Ferenc, aki hangsúlyozta: az önkormányzat mindenképpen folytatni szeretné a pályaépítési programot, legközelebb már talán valamelyik szakközépiskolában avathatnak ilyen létesítményt.

Az alpolgármester emellett megemlítette: a Mindenki Sportpályáján lévő két focipályát a jövőben önerőből kívánja felújítani a kanizsai önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!