Nagykanizsa

2015.10.14. 11:34

A testvérvárosban vendégszerepelt a vegyeskar

Bihács - A Vámos Yvette vezette Nagykanizsa Város Vegyeskara a dél-zalai település testvérvárosában, a bosznia-hercegovinai Bihácson vendégszerepelt a közelmúltban.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Kálovics Ferenc, a vegyeskar működését támogató Cantare 97 Alapítvány elnöke elmondta, utazásuk ötlete Nagykanizsa város napján vetődött fel, amikor a vegyeskar tagjai találkoztak a bihácsi alpolgármesterrel, aki örömmel fogadta hangverseny-felajánlásukat.

A megállapodásból három napos bihácsi utazás lett.

Koncertjüket a helyi ellenállás hőseinek múzeumában mutatták be. Nagykanizsa Város Vegyeskarát Vámos Yvette dirigálta
Fotó: A szerző

- Koncertünket a helyi ellenállás hőseinek múzeumában mutattuk be, melynek nagyterme kiváló akusztikájával ideális helyszíne a zenei programoknak - mondta. - A koncert programját alaposan át kellett gondolni a karnagyunknak, Vámos Yvette-nek, hiszen Bihács lakosságának jelentős része muzulmán hitű. Ehhez igazodva Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Tillai Aurél, Tóth Péter és természetesen Hajdu Sándor műveit szólaltattuk meg nagy tetszést aratva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!