Nagykanizsa

2016.12.14. 15:00

Várják a fiatalok ötleteit

Nagykanizsa - Görög, spanyol, horvát és román partnerek is szerepelnek az ifjú vállalkozókat segítő projektben.

Benedek Bálint

A részletekről tegnap sajtótájékoztatót tartottak a partner, Pannon Egyetem kampuszán.

A StartUp Academy című projekt célja az érintett országok innovatív ötletekkel rendelkező fiataljai számára olyan ösztönző vállalkozói környezet kialakítása, mely segítségével eljuthatnak odáig hogy ötleteiket a valóságba is átültethessék.

- A nemzetközi projekt megvalósítása során az öt ország partnerszervezetei szoros együttműködésben felmérik a hiányosságokat és szükségleteket a vállalkozási kompetenciák terén, figyelmet fordítva a vidéki térségekben élő, jelenleg a munkaerőpiacon inaktív 18 és 35 év közötti fiatalságra - mondta Kónya Kinga a projektet koordináló IMRO-DDKK Nonprofit Kft. menedzsere. - A beazonosított szükségletek alapján, határokon átnyúló összefogásban kidolgozunk egy innovatív tréninganyagot a vállalkozási készségek fejlesztésére, mely az interneten keresztül korlátlanul elérhető lesz.

Kónya Kinga hozzátette: a potenciális ifjú vállalkozókat az új készségek elsajátítása mellett nemzetközi hálózatépítésben, sőt még az üzleti terveik elkészítésében is folyamatosan segíteni fogják. Minden esetben előnyt élveznek azok az ötletek, melyek a helyi gazdaság nyújtotta specifikus lehetőségek kiaknázására irányulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!