Nagykanizsa

2016.11.07. 11:38

Újjáépítenék a favárat

Nagykanizsa – A Csónakázó-tónál lévő, egykori favár újjáépítését szorgalmazta a legutóbbi közgyűlésen Balogh László képviselő.

Pásztor András

Balogh László jelezte: bár a jövő évi költségvetés túl nagy mozgásteret nem ad a város vezetésének, de játszóterek kialakítására, felújítására mindig sikerül elkülöníteni kisebb keretet.

– Azzal is tisztában vagyok, hogy a kanizsai várat, várkastélyt egyelőre nem tudjuk újraépíteni, de talán egy kisebb palánkvárat lehetne építeni, ami remek játszótér lehetne a fiatalok számára – hangsúlyozta a képviselő, aki felidézte: a Csónakázó-tó melletti területen korábban volt is egy palánkvár, amit évekkel ezelőtt elbontottak, mert balesetveszélyes volt. – Úgy gondolom: egy ilyen favár kialakítása viszonylag kis költséggel kialakítható, akár a régi vár helyén, akár egy teljesen új helyszínen.

A képviselő emellett a város középtávú ifjúságpolitikai koncepciójának megújításáról is beszélt. Mint azt jelezte: érdemes lenne bevonni a fiatalokat, akár folyamatos egyeztetéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!