Alpolgármesterekből polgármesterek lettek

2024.06.18. 19:00

A férj Alsószenterzsébet, a feleség Zalabaksa vezetésére kapott bizalmat

Szalár Róbertet Alsószenterzsébet, míg feleségét, dr. Szalár Edinát Zalabaksa polgármesterévé választották a július 9-i helyhatósági választáson. A feladat egyikük számára sem új keletű, hiszen mindketten alpolgármesterként már tapasztalatot szereztek szülőfalujukban az önkormányzati munkában.

Antal Lívia

A zalabaksai fogathajtó versenyen dr. Szalár Edina és Szalár Róbert Levente és Veronika gyermekeikkel

Fotó: Antal Lívia

A kétgyermekes zalabaksai házaspár felelősségteljes munkakört tölt be civil foglalkozásukban is. Dr. Szalár Edina, a Zalaszám Kft. rendszerszervezési osztályvezetője 2014-től tagja Zalabaksa képviselő-testületének.

– Képviselő-testületünk újonnan megválasztott öt tagja előtt az a feladat áll, hogy az elképzeléseket számba vegyük, fontossági sorrendbe rendezzük, és megvalósításukhoz igyekezzünk pályázati forrásokat szerezni a további fejlesztések érdekében. Célunk a közösségi élet felpezsdítése is. Erre kitűnő példa a fogathajtó verseny, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend – mondta el dr. Szalár Edina, Zalabaksa polgármestere.

Szalár Róbert Zala vármegye ötszörös kettesfogathajtó bajnoka, aki országos bajnoki címekkel is büszkélkedhet.

– Sem a korábbi polgármester, sem pedig a képviselő-testület tagjai, akik a kezdetek óta dolgoztak a falu fejlesztésén, nem indultak a választáson. Alsószenterzsébeten így teljesen új testület állt fel, amelyben 14 éve dolgozom. Az elmúlt tíz évben alpolgármesterként tevékenykedtem. Szeretnénk belevinni fiatalos lendületünket a munkába. Szeretnénk a falu infrastruktúráját a lehetőségeinkhez mérten fejleszteni, a helyi vállalkozókkal a jó kapcsolatot megtartani, és a közösségi életet színesíteni – válaszolt érdeklődésünkre Szalár Róbert, Alsószenterzsébet polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában