Jogerőre emelkedett a választás eredménye

2024.06.18. 17:30

Átvették megbízólevelüket a vármegyei közgyűlés új tagjai

A június 9-i önkormányzati választáson 15 képviselőt választottak be a szavazók a Zala Vármegyei Közgyűlésbe. A megbízólevél átadására kedd délután került sor a zalaegerszegi megyeházán.

Antal Lívia

A listák szavazólapon történt feltüntetésének sorrendjében a 15 fős vármegyei közgyűlésben a Demokratikus Koalíció 2 mandátumot, a Mi Hazánk Mozgalom 2 mandátumot, a Fidesz-KDNP 9 mandátumot, a Momentum Mozgalom 2 mandátumot szerzett. A Változást Akarók Nemzedéke közéleti egyesület nem szerzett mandátumot.

megbízólevél
Első sor (b-j): Nagy Zoltán, Molnár András István, Jakab Sándor, Tóthné Vörös Elvira, dr. Tuboly János, Dr. Korcsmáros Krisztián és Pácsonyi Imre. Hátsó sor (b-j): Vincze Tibor, Rétvári Róbert, Juhász Zoltán, Farkas Attila, Csótár András, Papp Gábor, Dr. Pál Attila és Tóth Károly (Ruzsics Milán későbbi időpontban veszi át megbízólevelét
Fotó: Pezzetta Umberto

Az eredményt, június 10-én, a választást követő napon állapította meg a Zala Vármegyei Területi Választási Bizottság. A döntés ellen jogorvoslati kérelmet nem nyújtottak be, amely így 2024. június 13-án 16 órakor jogerőre emelkedett – jelentette be dr. Tuboly János, a ZVTVB elnöke az eseményen. Ez követően a Zala Vármegyei Közgyűlés megválasztott 15 képviselője átvette megbízólevelét. Mandátumuk október elsejétől lép életbe.

Fidesz-KDNP: Dr. Pál Attila, Rétvári Róbert, Jakab Sándor, Molnár András István, Pácsonyi Imre, Csótár András, Juhász Zoltán, Vincze Tibor, Papp Gábor

Mi Hazánk Mozgalom: Farkas Attila, Tóthné Vörös Elvira

Momentum: Tóth Károly, Ruzsics Milán

DK: Nagy Zoltán, Dr. Kocsmáros Krisztián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában