Nagykanizsa

2016.11.10. 13:38

Jobbik: hármas javaslat

Nagykanizsa – Kedden elbukott Orbán Viktor Alaptörvény-módosításra irányuló javaslata, emiatt a Fidesz össztüzet zúdított a Jobbikra – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Zakó László, a Jobbik régiós elnöke.

Pásztor András

Mint azt Zakó László elmondta: a szavazáson a Jobbik nem nyomott gombot, mert félmegoldáshoz nem asszisztál. A párt álláspontja mindvégig határozott és világos volt: csak abban az esetben támogatja az Alaptörvény-módosítást, amennyiben a kormány teljes körűen kivezeti a terroristák és gazdag migránsok érdekeit szolgáló letelepedési kötvényt.

– Amennyiben Orbán Viktor hajlandó lemondani a kötvényeken – és offshore cégeken – keresztül megszerzett korrupt milliárdokról, a Jobbik rögtön megszavazza a módosítást – jelentette ki a Jobbik régiós elnöke, aki hozzátette: pártja hármas javaslatcsomagot dolgozott ki, ami egyrészt a kötvények azonnali kivezetését, másrészt a vásárlók nemzetbiztonsági átvilágítását, harmadsorban pedig a Pharaon-botrány kormánytagokra, illetve hatóságokra vonatkozó kivizsgálását takarja.

Zakó László bejelentette: a hármas javaslat átbeszélésére péntekre, ötpárti tárgyalást kezdeményezett a Jobbik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!