Nagykanizsa

2016.11.21. 16:35

A közösségek fontos tagjai a nyugdíjasok

Nagykanizsa - Közel 150 ősz halántékú ember gyűlt össze tegnap az Idősek hete rendezvény ünnepi nyitógáláján a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

A szervező, Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény immár 23. alkalommal várta többek között a helyi és környékbeli települések idős klubjait, az otthonok lakóit és az értelmi fogyatékosokat.

Koller Jutka a szervező intézmény igazgatója szerint ez a hét, a gazdag programkínálatával és kulturális műsorkavalkádjával mind az időseket szólítja meg. S igyekszik minél szerteágazóbb tájékoztatást adni a nyugdíjasoknak a felmerülő problémákról, míg a közös beszélgetések valamint a szórakoztató műsorok közben kikapcsolódhatnak.

Bíró Sándor, Koller Jutka és Molnár Istvánné

Fotó: Szakony Attila

Dénes Sándor polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: az élhető város, közösség szellemiségének nagyon fontos eleme az időskorúak részvétele Nagykanizsa mindennapjaiban.

- A mostani találkozás egy ünnep, mely a rendkívüli pillanatnak a jelenléte, s megtöri a hétköznapot, egyfajta varázslatot csempész a mindennapokba - zárta gondolatait.

Az eseményen a zalakomáriak mellett a surdi idősek is részt vettek. Utóbbi település polgármestere, Kanász János beszédében elmondta: társadalmunk fontos láncszeme az idős generáció, akiknek a bölcsességére mindig számíthatnak a fiatalabbak.

Majd díjazták a legidősebbeket is. A hölgyeknél a 93 éves Molnár Istvánné, míg a férfiaknál a 87 éves Bíró Sándor kapott ajándékcsomagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!