Nagykanizsa

2016.11.14. 15:41

A kerékpárutat nem a lakónak kell takarítania

Nagykanizsa – A kerítéstől hány méteres távolságig kell takarítani a közterületet és szabad-e vasárnap veszélyes fákat kivágni? Ezekre a kérdésekre is választ kapott az önkormányzattól Gábris Jácint, jobbikos képviselő.

Pásztor András

Mint azt Gábris Jácint képviselő elmondta: a közgyűlés nemrég módosította a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet, amiben több olyan megfogalmazás is szerepelt, ami nem volt egyértelmű.

– A rendelet szövegében az szerepel, hogy az ingatlan vonalától számított 10 méteres távolságig a tulajdonos feladata a terület rendben tartása, ám sok olyan hely van városszerte, ahol a szemközti ingatlanok közt sincs 10 méteres távolság vagy ahol kerékpárút, közút húzódik ebben a távolságban – mondta a képviselő, aki jelezte: a polgármesteri hivataltól kapott  válaszából kitűnik, hogy a kerékpárút vagy közút egyfajta határsáv,  ezen közlekedési létesítmények tisztán tartása nem a lakosság feladata.

Gábris Jácint elmondta továbbá: egy másik rendelet a jelentős zajkibocsájtással járó munkálatokat tiltja vasárnaponként, ám az nem volt tisztázott, hogy például a veszélyes fák kivágását végző vállalkozókat érinti-e ez a rendelet. Mint az kiderült: a vállalkozók dolgozhatnak vasárnaponként  is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!