Nagykanizsa

2016.09.05. 20:25

Még sok a teendő, míg elkészül

Az épületre nagy szükségük lenne a Jézus Szíve Egyházközség közösségeinek. Még 10 millió forint kellene ahhoz, hogy teljesen elkészüljön a Jézus Szíve Egyházközség leendő közösségi háza.

Horváth B. Attila

Szűcs Imre plébánostól megtudtuk, hogy az eddigi gyűjtésekből a vételár több mint felét tudták kifizetni az eladó, az önkormányzat felé, a maradékot még eztán szeretnék kiegyenlíteni - s akkor nem beszéltünk a felújítás hátralévő munkálatairól.

Még sok szervezést igényel a hiányzó összeg előteremtése - mondta lapunknak Szűcs Imre plébános, helyettes esperes
Fotó: Szakony Attila

- A felújításhoz annak idején 20 millió forintot nyert a Kaposvári Püspökség által kiírt pályázaton a Jézus Szíve Egyházközség, de sajnos ez nagyon hamar elfogyott, hiszen jelentős munkálatokat kellett végezni a vizesedő épületen - bocsátotta előre a plébános. - Amikor az elődömtől, Fliszár Károly főesperestől átvettem a plébánia irányítását, a 20 milliós vételárnak a fele volt rendezve, a másik fele rám maradt - ebből tavaly letudtunk 5 milliót, s idén szeretnénk kifizetni a maradék 5 milliót. A felújítás befejezéséhez további 5 millióra van szükség: ki kell cserélni a teljes aljzatot, s hátravan a festés is. Ennek előteremtéséhez neves művészek, Mága Zoltán, Zséda és Nyári Károly is szeretnének hozzájárulni szeptember 8-án, csütörtökön 19 órától a templomunkban rendezendő jótékonysági koncerttel. A bevétel egyik felével a mi céljainkat, a másikkal pedig a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Ház korszerűsítését támogatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!