Nagykanizsa

2016.09.11. 10:05

Kibővült és otthonosabbá vált a rigyáci bibliotéka

Rigyác – Nem csak az alapterülete nőtt, hanem új bútorokat is kapott a kistelepülés könyvtára.

Horváth-Balogh Attila

A fejlesztést szombaton adták át. A beruházásról Keléné Molnár Melinda, a Rigyáci Kulturális és Sport Egyesület elnöke számolt be.

– Nagy nap ez Rigyác életében, hiszen egy szépen megújult épületben egy, a XXI. századi kihívásoknak, igényeknek megfelelő, megszépült könyvtárat adhatunk át – mondta.

– A fejlesztésre pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból került sor. Az önkormányzat 2015-ben azt vállalta, hogy a régi abc-épületben, nagyobb térben helyezi el a megújuló könyvtárat, melynek így a korábbi 17 négyzetméterről közel 40 négyzetméterre nőtt a területe. Azt is vállalta továbbá, hogy bevezeti a központi fűtést, kicseréli a nyílászárókat, melegburkolatot helyez a padlózatra, kifest és rendbeteszi a mellékhelyiséget, melyek meg is történtek. A sikeres pályázatnak köszönhetően pedig 1,3 millió forintból bútorzattal, babzsák fotelekkel, világítástechnikai eszközökkel és egy asztali számítógéppel szerelhettük fel a könyvtárat.

Kiss Gábor és Kántor László polgármester a megújult bibliotékában (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

Az avatáson részt vett Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, valamint Sebestyénné Horváth Margit, a könyvtárellátási csoport vezetője is. Az igazgató kiemelte: a gyermek- és felnőtt résszel rendelkező könyvtár immár  közösségi színtere is a falunak.

Címkék#Rigyác

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!