Nagykanizsa

2016.06.19. 10:21

Megújult a közpark Rigyácon

Rigyác – A templom mögött lévő park ünnepélyes avatásával kezdődött szombaton a település falunapja, majd finom ebéd és kulturális programok várták a vendégeket.

Pásztor András

A Kodály téri park rendbetételét pályázati forrásból tudta megvalósítani a helyi önkormányzat, a rendelkezésre álló 400 ezer forintból nem csak a növényzet újult meg, de új padokat, s egy szalonnasütő helyet is kialakítottak.

Kántor László polgármester (jobbról) és Zsoldos Ferenc (balról) Tóth József ételét kóstolja. A falunapon 11 csapat főzött
Fotó: Szakony Attila

– A park rendezése még nincs teljesen kész, hamarosan egy lengőteke is a helyiek szórakoztatását és kikapcsolódását segíti – árulta el Kántor László polgármester, aki hozzátette: egy másik önkormányzati területen kis gyümölcsöst hoztak létre, az alma, körte és barackfák mellett, szedred és málnát is telepítettek. – Az elkövetkezendő időszakra is bőven lesz feladata az önkormányzatnak, a település útjainak és járdáinak karbantartása, illetve új, szilárd burkolatú utak kialakítása is fontos lenne. Emellett a hegyi utak rendbetételéről is gondoskodni kell, nem beszélve a hivatal épületének felújításáról.

A tervekről, fejlesztésekről való gondolkodást csak az ízletes ebéd tudta feledtetni, a főzőversenyen részt vevő csapatok ugyanis számos finomságot készítettek.

A délután folyamán a Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör, a Mura Dance Tánccsoport, a Bajcsai Népdalkör és az Eszteregnyei Őszirózsák Népdalkör is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!