Nagykanizsa

2016.05.06. 12:34

Kamarai díjak

Nagykanizsa – Pénteken tartotta éves küldöttgyűlését a városi kamara. A rendezvényen – ahol számos elismerést adtak át –, Parragh László, az országos kamara elnöke tartott előadást az ország gazdaságáról.

Pásztor András

Az országos kamara elnöke leszögezte: 2013-tól Magyarország gazdasági fejlődése nagyobb az uniós átlagnál, ráadásul egyetlen olyan eleme – fogyasztás, export, infláció – sincs, ami ne lenne benne a top háromban a tagországok között.

– A magyar gazdaság azért indulhatott fejlődésnek, mert 2010 után a kormány teljesen átalakította a gazdaságpolitikát, azaz a munkát, illetve a teljesítményt helyezte előtérbe, ugyanakkor a szürkegazdaság kifehérítését is elindította – mondta dr. Parragh László, aki hangsúlyozta: ez a gazdasági növekedés csak úgy tartható fent, ha a reformok tovább folytatódnak és ha végre sikerült összekapcsolni a tudományosságot és a gazdaságot.

Az „Év vállalkozója” díjat Czeglédi Mária kapta, míg az „Év vállalkozása” díjat a Hosszú Eurotrans Kft, a Nyugat Kereskedelmi Kft, a Moór Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a BWT Hungária Kft., a Nagykanizsa Netta-Pannonia Hulladéklerakót Üzemeltető Kft., a Pamafix Kft. képviselői vehették át.

A Vasemberház dísztermében közös fotó is készült a városi kamara idei  díjazottjairól

A kamara „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díját idén a Kanizsai Dorottya Kórház, a Heni Cuki Kft. és Szántó László érdemelte ki.

A kanizsai kamara „Gazdaságfejlesztésért” díjat adományozott Wilheim Gábornak, míg a kamarai „Életmű” díjat Szili Győző vehette át.

A kamara külön jutalmazta az idei Szakma Sztár Verseny legjobb helyezést elért diákjait, Bogdán Milán Ivót, Györfy Patrik Gézát, Fenyvesi Dánielt, Böröndi Klaudiát és Léránt Márkot.

Szakoktatói nívódíjat három gyakorlati oktató – Angyalosi Miklósné, Patonai Katalin, Wittmann Károly – vehetett át, míg a „Nagykanizsa Szakképzéséért” díjat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Műszaki Szakképző Iskolája érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!