Nagykanizsa

2015.09.11. 12:34

Képzeld el, hogy kialszik minden fény

Nagykanizsa - Csütörtökön és pénteken egy különleges, láthatatlan kiállításban lehetett részük azoknak, aki betértek a Medgyaszay Házba.

Horváth B. Attila

A tárlatot a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete szervezte. A kiállítás a vakok és látássérültek világába kalauzolt el, amelyben csak a tapintás, a hangok és az illatok révén lehet eligazodni. Molnár Béla, az egyesület elnöke elmondta: a látássérültek életét csak megélve ismerhetik meg az egészséges emberek.

- A tárlat 2007 óta létezik és a teljes anyag a Millenáris Parkban lakik - hallottuk már Kovács Margit tárlatvezetőtől. - Az egyik rész látható (Braille-írás, illetve beszélő segédeszközök, telefonok, számítógépek), a másik nem, ez a hallást, a szaglást és a tapintást teszi próbára.

A gyerekek kipróbálhattak bekötött szemmel és fehér bottal egy útvesztőt is.

- Biztosan meg lehet szokni a vakságot, de nem hiszem, hogy én tudnék így élni - vélekedett végül Csinyát Rebeka, a Batthyány-gimnázium nyolcadikos tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!