Nagykanizsa

2015.09.11. 14:02

Értéket teremtenek - eredményt hirdettek a kertek versenyén

Nagykanizsa – Idén sem kell szégyenkeznie a dél-zalai város kerttulajdonosainak, sőt mint pénteken kiderült: több kategóriában országos elismerést is kaptak helyi gazdák.

Pásztor András

Pénteken ünnepélyes keretek közt hirdették ki a „Legszebb kanizsai konyhakertek” elnevezésű program idei eredményét. Mint elhangzott: az országos akcióhoz már a kezdetekkor csatlakozott a dél-zalai város, így három évvel ezelőtt útjára indult program azóta is nagy népszerűségnek örvend Kanizsán.

Jelentkezőkből az idei évben sem volt hiány, sőt országos összevetésben is a nagykanizsai kerttulajdonosok indultak a legnagyobb számban a megmérettetésen.

A különböző kerti kategóriák díjazottjait először Dénes Sándor polgármester köszöntötte, majd Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a fenntartható vidék témakörében. A szakpolitikus kiemelte: kizárólag a helyi adottságokra, értékekre való építés az, ami segítheti a helyi gazdaság fejlesztését, hiszen így helyi munkaerővel lehet megtermelni a javakat, melyek értékesítése révén a bevétel is helyben marad.

Az országos programról az ötletgazda, a karcagi önkormányzat alpolgármestere, Kovács Szilvia tájékoztatta az egybegyűlteket.

Balkon kategóriában Bohn Ildikó ért el első helyezést. A mini kert kategóriában Szabados Józsefné végzett az élen. A normál kert kategóriában Bányai Ferencné, illetve Mikocsics Györgyné is első díjat érdemelt. A zárt kerti zöldségeskertek kategóriában Salamon József lett az első helyezett, míg a zártkerti gyümölcsöskert kategóriában Trojkó Tamás munkáját értékelte a legnagyobbra a zsűri. A zártkerti vegyes kertek kategóriában Molnár László birtokát jutalmazták első helyezéssel. A közösségi kertek kategóriájában a kiskanizsai Pipitér Tagóvoda kertje nyerte el a zsűri tetszését. Az ítészek egy különdíjat is odaítéltek, a „Legidősebb kanizsai kertművelő” címet a 80 éves Magyar Istvánné vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!