Nagykanizsa

2015.06.30. 17:24

Juniális a Csónakázó-tónál

Nagykanizsa - Közös torna, séta és beszélgetés volt a program tegnap a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény juniálisán a Csónakázó-tónál.

Pásztor András

Közel százan, ellátottak és dolgozók kapcsolódtak ki tegnap a Csónakázó-tónál, ahol idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény juniálisát. A résztvevőket Tóth Nándor alpolgármester is meglátogatta, aki hangsúlyozta: egy társadalom erejét az is mutatja, miként gondoskodik az idősekről.

- Kanizsának nincs oka szégyenkezni, hiszen az önkormányzat a lehetőségeihez képest sokat tesz ezért a generációért - mondta az alpolgármester, aki jó időtöltést kívánt a résztvevőknek.

Ez utóbbiban nem is volt hiba, a nyugdíjasok először közös tornával melegítettek a sétára, de akadtak olyanok is, akik a beszélgetést, éneklést választották.

A Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény lakói és ellátottjai közös tornával kezdték a napot Fotó: Szakony Attila

- Nekem elég jól ment a torna, igaz, rendszeresen teszek nagy sétákat a városban, néha még futok is - árulta el a 70 éves Kalocsai Ferenc, aki úgy fogalmazott: az ilyen rendezvények hónapokra feltöltik szép emlékekkel.

- Korábban rendszeresen pingpongoztam és kirándultam is, de tavaly volt egy szívinfarktusom, most még lábadozok, így nem vállalkozok nagyobb sétára - mondta a 90 éves Sárdi Lászlóné, aki saját bevallása szerint imád a jó levegőn tartózkodni és közben beszélgetni, kártyázni a barátnőivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!