Nagykanizsa

2015.05.20. 13:42

Befejeződik a több mint 400 milliós projekt Nagykanizsán

Nagykanizsa - Lassan befejezik annak a 24 bérlakásnak a felújítását, ami a ligetvárosi terület rehabilitációjának fontos eleme.

Pásztor András

Mint azt Horváth István, a projekt managere elmondta: az uszoda energetikai korszerűsítését már hónapokkal ezelőtt befejezték, és hamarosan lezárul annak a 24 darab bérlakásnak a felújítása, melyek korábban gyenge komfortfokozattal rendelkeztek, ráadásul állaguk sem volt tökéletes.

– A bérlakások teljes felújításon esnek át, a külső hőszigeteléstől kezdve, a nyílászárók cseréjén át, az új tetőhéjazatig bezárólag – mondta a projektmanager, aki hozzátette: a lakások belülről is megszépülnek, új parketta kerül a festett szobákba, modern vizesblokkok, illetve konyhabútor kerül beépítésre. A lakások bérlői rövidesen visszaköltözhetnek, a felújítás előtt nem lakott lakásokra pedig pályázni lehet.

Nagy Péter éppen parkettázik az egyik lakásban. Mátyás István építésvezető szerint jól haladnak. Fotó: Szakony Attila

A szociális célú városrehabilitáció keretében egyébként bőven van még munka. Mint megtudtuk: az Erdész utcában hamarosan elkezdődik a közvilágítás kiépítése, illetve az uszodáig vezető kerékpárút is elkészül a járda kiszélesítésével, közel 450 méter hosszúságban. A városrészben a közbiztonság javítása érdekében tíz darab térfigyelő kamera is kihelyezésre kerül.

– A projekt keretében a ligetvárosi óvoda energetikai korszerűsítésére is sor kerül, ám a munkálatokat majd a nyári időszakra tervezzük, hogy a szeptemberi tanévkezdésre készen álljon az intézmény – árulta el Horváth István, aki hozzátette: május végéig egy sor közösségi rendezvény is várja a városrész lakóit, a Kodály Zoltán Művelődési Házban például különféle témában tanácsadásokat kaphatnak az érdeklődők, de lesz művészetterápiás foglalkozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!