Nagykanizsa

2015.05.20. 15:12

Parlamenti kérdések - A kanizsai fiatalok új diákpolgármestert választottak

Nagykanizsa - Közel száz diákküldött vett részt szerdán a diákparlament ülésén, ahol a mezős Marosi Pannát választották meg új diákpolgármesternek.

Pásztor András

Ám mielőtt a szavazásra sor került volna, az iskolák küldöttei egy sor, a fiatalságot érintő kérdést tettek fel a város vezetőinek. Mennyi egyetem szűnik meg a jövőben, a diákok miért nem szólhatnak bele a házirendbe, miért nincs lehetőség minden tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tenni, miért nem hosszabbak a szünetek, s miért nem lehet alkoholt fogyasztani a diákönkormányzat által szervezett bulikon? Ez utóbbi kérdéstől eltekintve Cseresnyés Péter parlamenti képvisel, illetve Dénes Sándor polgármester megpróbált kielégítő válaszokat adni, olykor elmagyarázni egy-egy helyzet hátterét is.

Mint azt Cseresnyés Péter parlamenti képviselő a kérdésekre válaszolva elmondta: tudomása szerint a jövőben egyetlen felsőoktatási intézmény sem szűnik meg, ám az nem kizárt, hogy a kisebb főiskolák beolvadnak egy nagy egyetem rendszerébe.

– Előrehozott érettségit kizárólag idegen nyelvből és informatikából lehet tenni, más tantárgyból nem is lenne sok értelme – válaszolt az egyik kérdésre Dénes Sándor polgármester, aki az iskolai közétkeztetéssel kapcsolatban is több kérdést, elsősorban kritikát kapott a diákoktól.

 

A kérdéseket követően a mezős diákok kérését tolmácsolták az iskola küldöttei. Mint mondták: információik szerint az intézményben tanuló öt szakközépiskolai osztály jövőre már nem a Platán sori intézményben lesz elhelyezve, amit nagyon bánnának. A fiatalok arra kérték a város vezetőit, érjék el, hogy az öt szakközépiskolai osztály diákjai a székhelyintézményben ballaghassanak jövőre.

A fiatalok az új diákpolgármestert is megválasztották, a három jelölt – a mezős Marosi Panna, a batthyánys Krasznai Kristóf, illetve a thúrys Tanai Tamás – közül végül az egyetlen hölgy nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!