Nagykanizsa

2015.04.01. 15:49

Patkót a házasoknak is

Nagykanizsa - A Thury György Múzeum kiállítóhelyének bővítése, patkó a házasoknak, valamint az egykori várkastély megjelenítése ajándéktárgyakon.

Horváth-Balogh Attila

Ezek a témák is szerepeltek a Kanizsai Múzeumért Alapítvány kuratóriumának szerdai ülésén, mely után dr. Polay József elnök sajtótájékoztatón számolt be az elhangzottakról.

Rámutatott: a kuratórium megfogalmazta, hogy számítanak a városvezetés támogatására, annál is inkább, mert a múzeumnak ma már az önkormányzat a fenntartója. Azt kérik, hogy az önkormányzat vizsgálja meg, miképpen kerülhetne a szomszédos épület emeleti része mihamarabb a Thury György Múzeum használatába, ott ugyanis újabb kiállítóhelyeket alakítanának ki.

Szükségesnek tartják, hogy megteremtsék a Bécsi Levéltárban, a Csáktornyai Múzeumban és a horvát levéltárakban való kutatások anyagi hátterét, hogy eltűnjenek a homályos pontok Nagykanizsa történetéből. Tervbe vették azt is, hogy megjelentetnének egy régiségeket bemutató naptárt az önkormányzat és az alapítvány közös kiadásában.

A Kanizsai Múzeumért Alapítvány kuratóriumának ülésén végül felmerült, hogy a nagykanizsai patkófalra ne csak a turisták vagy a szerelmesek szegezhessenek fel városi szuvenírként árusított patkókat emlékül, hanem a házaspárok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!