Nagykanizsa

2015.04.21. 11:59

Mi lesz a közszolgáltatókkal? Szeretnék felszámolni a bizonytalanságokat

Nyílt lapokkal játszva, határozott álláspontot képviselve arra szeretnénk kérni a kormányt: mondja ki, mi a szándéka a közszolgáltatókkal – mondta kedden a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke, Szita Károly a szervezet jegyzői kollégiumának két napos ülésének első napján.

Horváth-Balogh Attila

Többek közt ez is elhangzott a Medgyaszay Házban tartott ülésen, melyen a résztvevőket elsőként Dénes Sándor, a házigazda város polgármestere köszöntötte, ki beszámolt Nagykanizsa elmúlt években elért fejlesztéseiről. Ezek sorában többek közt a megszépült belvárost, a térségi szennyvízberuházást, a sikeres kerékpáros pályázatokat, a több milliárdos kórházi fejlesztést, az országos boksz akadémia létrejöttét említette.

Őt Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke követte a szólók sorában, aki beszédében rámutatott: nagy jelentőségű lesz a szervezet május 14-15-én Hódmezővásárhelyen tartandó közgyűlése, ahol számos fontos kérdés kerül napirendre.

– Fontos témakörünk lesz a szakképzés átalakítása és a közfoglalkoztatás, ezért elengedhetetlen, hogy ez ügyben a települések jegyzői megfelelően felkészítsék a polgármestereket, hiszen hamarosan sok minden eldől – és nem mindegy, számunkra hogyan – jelentette ki.

– A másik: határozott álláspontot akarunk képviselni a közszolgáltatók ügyében is, arra kérve a kormányt, nyilvánítsa ki, hogy mi a szándéka e cégekkel, ugyanis sok helyen nagy a baj. Magas az ivóvízvezeték-használati díj, a hulladéklerakás díja, bizonytalan, hogy lesz-e állami távhőszolgáltató – szeretnénk, ha megszűnnének ezek a bizonytalanságok.

A keddi nap folyamán szó esett még például az önkormányzatok adózási gyakorlatáról, az uniós támogatások hatékony lehívásáról. Az ülés szerdán folytatódik és zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!