Nagykanizsa

2015.04.22. 12:59

Kemény kézzel - Megyei Jogú Városok Szövetsége Nagykanizsán

Nagykanizsa – Közérthető adórendszert és ügyfélbarát adóhatóságot szeretne a Megyei Jogú Városok Szövetsége Jegyzői Kollégiuma, mely az adóelkerüléssel szemben viszont kemény fellépést sürget

Horváth B. Attila

Ezt dr. Szekeres Antal, Debrecen jegyzője, a Megyei Jogú Városok Szövetsége jegyzői kollégiumának elnöke mondta tegnap a testület kétnapos ülését követő sajtótájékoztatón a Medgyaszay Házban, miután Dénes Sándor polgármester is köszöntötte az újságírókat.

Dr. Szekeres Antal elöljáróban elmondta: a 23 megyei jogú várost összefogó szövetség érdekérvényesítő képessége meglehetősen erős, erre építve működik a jegyzői kollégium, mely évi két ülésén aktuális, a közigazgatással összefüggő kérdéseket vitat meg a jobbítás szándékával.

Nem volt ez másként most sem. Mint azt kifejtette: a két nap során szóba került az önkormányzatok adózási eljárásainak fejlesztési lehetősége is, mely kapcsán megfogalmazódott, hogy közérthető adórendszert és ügyfélbarát adóhatóságot szeretnének az önkormányzatoknál. Ez azt jelenti, hogy minden megyei jogú városban legyen lehetőség az elektronikus bevallásra, s számlájuk aktuális állásáról az ügyfelek az interneten keresztül is tájékozódhassanak.

Rámutatott: azt is elengedhetetlennek tartják, hogy a jogkövető magatartás ellenére is felmerülő adómulasztás esetén humánus legyen az eljárás, míg a tudatos adóelkerüléssel szemben kemény szigorral kell fellépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!