Nagykanizsa

2015.03.31. 13:27

Érzékenyebbé tenni - Kortársak segítenek az autisták elfogadásában

Nagykanizsa - Érzékenyítő programot rendezett kedden 9-10-es középiskolásoknak az autizmus világnapja alkalmából a Szivárvány Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Horváth Istvánné intézményvezetőtől megtudtuk, április 3. az autizmussal élők világnapja, amihez már évekkel korábban csatlakozott az intézmény. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján azonban rájöttek, hogy akkor lehet csak áttörést elérni az autisták elfogadásával kapcsolatban, ha a toleranciára még fogékony középiskolásokat szólítják meg. Erre jó alkalmat kínált a köznevelési törvényben előírt 50 órás közösségi szolgálat. A szakember reményei szerint az ezt náluk teljesítő kortárs segítők tehetik tapasztalataik révén toleránsabbá a korosztály többi tagját – a keddi rendezvény éppen a segítőknek szólt.

Fotó: Szakony Attila

Azt már a piarista gimnazista Kamenár Orsolyától hallottuk, hogy ő szeptember óta vesz részt a Szivárvány munkájában. Mint elmondta: a többi, hasonló korú fiatalnak csak azt tudja tanácsolni, hogy a fogyatékkal, vagy az átlagostól eltérő tulajdonságokkal rendelkezőkkel ne másképpen bánjanak, hanem ugyanúgy, mint ahogy ép embertársaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!