Nagykanizsa

2015.03.30. 15:49

A Nagykanizsai Katolikus Karitász aktivistái tartós élelmiszert osztottak

Nagykanizsa - Tavalyhoz, illetve a korábbi évekhez képest kétszer annyi tartós élelmiszert tudtak összegyűjteni a nagyböjti időszakban a Nagykanizsai Katolikus Karitász aktivistái.

Horváth-Balogh Attila

Az élelmiszerekből adománycsomagokat állítottak össze, melyeket a napokban osztanak szét a rászorulók közt. Dr. Barbalics Józsefné, a csoport vezetője elmondta: a gyűjtés a plébániákon, valamint a templomokban folyt, s a hívek minden eddiginél adakozóbbnak bizonyultak.

- Ennek köszönhető, hogy a nagykanizsai Jézus Szíve és a Szent Imre Plébániára, valamint az újudvari plébániára összesen 1030 kilónyi liszt, cukor, margarin, étolaj és csokoládé érkezett, amit 8-9 kilós csomagokba rendezve 150 család között oszthatunk szét - hallottuk tőle.

Az 5 gyermekes Krudenszki Imre és Krudenszkiné Szabó Márta átveszi a csomagot dr. Barbalics Józsefnétől. Azt mondták, jól jön húsvétra a tartós élelmiszer. A háttérben Némethy Márk vár Fotó: Szakony Attila

- Az elmúlt években 5-600 kilogramm jött össze, ebből is látható, hogy a mostani gyűjtésünk kiugróan jól sikerült. Hogy ez minek tudható be? Sok adomány jött az újudvari plébániáról, amihez öt másik falu is tartozik. Szeretném kifejezni köszönetemet az adományozóknak, jó érzés, hogy ennyi ember ünnepét tehetjük szebbé a segítségükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!