Nagykanizsa

2015.01.11. 11:14

Nem csak lehetőség, kötelező is

Nagykanizsa – Január elsejétől ismét változott a biohulladék gyűjtésének rendje a dél-zalai városban.

Horváth-Balogh Attila

Erről szóló tájékoztatóját már több háztartásba is eljuttatta a szolgáltatást végző Futurus-Pannonia Nonprofit Kft. Ebben az olvasható: a biohulladék elszállításának gyakorisága évi 45, ami azt jelenti, hogy ezt a fajta hulladékot szezonban (azaz a 11. és a 49. hét között) hetente, az ezen kívül eső időszakban pedig kéthetente szállítják el. Ez konkrétan azt jelenti, hogy március 9-től lép újra életbe a heti szállítás, az utolsó ilyenre pedig idén december 4-én kerül sor. A szállítási napok és területek változatlanok maradtak a tavalyi évhez képest. Biohulladéknak számít a gyümölcs-, vagy zöldségmaradék, a levágott fű és virág, lomb, faág, fa- és bokornyesedék, az elhasznált virágföld, a kávézacc és a tea (adott esetben a filterrel együtt), és az egyéb konyhai ételmaradékok, így a péksütemények és a tojáshéj is. Viszont a biokukákba el nem bomló, műanyag hulladékgyűjtő zsák nem kerülhet, hiszen az a komposztálás során komoly problémát okozhat.

A tájékoztató arra is figyelmeztet, hogy bizony, a biohulladékok gyűjtése nem csak lehetőség a lakosság számára, hanem a nagykanizsai önkormányzat 34/2013. (VI.28.) számú rendelete értelmében kötelesség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!