Nagykanizsa

2015.01.18. 11:10

Minőségi méhészeti termékek gyógyszerek nélkül

Nagykanizsa - A minőségi méhészeti termékek előállításáról tartott többek között előadást Kutasi Tamás a kanizsai és környékbeli méhésztársaknak a könyvtárban.

Pásztor András

A szombati szakmai előadáson Kutasi Tamás budapesti méhész elsősorban arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos a tiszta méz előállítása, hiszen a hazai méhészet egyik pozitív sajátossága, hogy a területek, például az akácerdők nem szennyezettek.

– Meglátásom szerint kerülni kell a túlzott vegyszerhasználatot, sokkal jobb, ha a méhcsaládok immunrendszere nem a gyógyszerektől erősödik – mondta az előadó, aki hozzátette: bizonyos helyzetekben persze elkerülhetetlen a gyógyszerek használata, de a termelési időszakban nincs értelme az ilyen kezelésnek.

Bali Ferenc (balról) Soós Csaba és Kovács Ferenc éppen a legújabb mézpörgető berendezések egyikét vizsgálja. Fotó: Szakony Attila

Az előadó a méhészet gépesítéséről is szólt. Mint elmondta: véleménye szerint a gépesítésnek addig van értelme, ameddig az adott eszköz megkönnyíti a munkát és nem utolsó sorban meg is térül az ára. Olyan berendezést nem szabad megvásárolni, ami soha nem hozza vissza a befektetett pénzt.

 

A szakmai előadást követően a könyvtár földszintjén, illetve az épület előtt kiállítással egybekötött vásárt is tartottak, mely keretében pörgetőket, gyógyszereket, ruházatot is vásárolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!