Nagykanizsa

2014.12.22. 18:05

Csomagot osztottak

Nagykanizsa, Zalaegerszeg – Ajándékcsomaggal lepték meg a rászorulókat hétfőn mindkét zalai megyei jogú városban.

Pásztor András

Nagykanizsán a Szent György Lovagrend zalai szervezete élelmiszercsomagokat adott át a rászorulóknak a Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. Csengery utcai telephelyének étkezdéjében Dénes Sándor polgármester, Karádi Ferenc alpolgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő jelenlétében. Utóbbi arra kérte a családokat: az ünnepek alatt töltsék együtt az időt, szeretetben, boldogságban.

A csomagokat Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő adta át. Képünkön éppen Horváth Erzsébet veszi át az ajándékot. Fotó: Szakony Attila

A Szent György Lovagrend zalai csoportja képviseletében Dobri Lajos köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta: a rendet 1326-ban alapították azzal a céllal, hogy segítse a szegényeket.

– A csomagokba olyan tartós élelmiszereket – étolajat, lisztet, riszt, tésztát, édességeket – tettünk, melyek fontosak a mindennapi élethez – fogalmazott Dobri Lajos.

Harmadik éve szervez gyűjtést rászoruló családok számára a zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, evvel is segítve a Családsegítő Szolgálat munkáját. Az idei karácsonyi meglepetéscsomagokat hétfőn adták át annak a több mint húsz családnak, amely eljött a Családsegítő Szolgálatnál megrendezett összejövetelre. Zsolnai Judit intézményvezető elmondta, összesen mintegy száz rászoruló egerszegi családot és egyedülállót lepnek meg karácsony előtt. Bognár Ákos önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Kerekasztal elnöke arról beszélt, milyen öröm mosolyt látni az izgatott gyermekarcokon, s ígérte: jövőre sem marad el a csomagosztás. Balaicz Zoltán polgármester ugyancsak megköszönte az adománygyűjtők munkáját, köztük a zalaegerszegi diákönkormányzatét, amely szintén bekapcsolódott az akcióba. Eddigre a sorok között már nagy volt az izgalom, hiszen a csomagokból könyvek, társasjátékok, autók, macik és babák kandikáltak ki.

 

– Nagy segítség számunkra ez az ajándék, teljes a gyerekek öröme – osztja meg velünk az 5 éves Áront és a 3 éves Sárát egyedül nevelő Schneider Enikő. – Október végén lejárt a gyesem, a családi pótlékon túl másra nem számíthatok, így azonban gazdag lesz a karácsonyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!