Nagykanizsa

2014.11.29. 20:26

Ligetvárosi jövő: a fejlesztésen túl, a családokkal is törődnek

Nagykanizsa - A családsegítő és gyermekjóléti központ a Ligetvárosban élők számára szervezett egész napos programot.

Pásztor András

 

Míg a gyerekek önfeledten játszadoztak, addig szüleik adósságkezelési tanácsadáson is részt vehettek a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által szervezett rendezvényen.

A ligetvárosi településrészen élőket várták szombaton a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házba, hogy egyfajta közösségépítő programon vegyenek részt a családok. Az önkormányzat több mint 400 millió forintos beruházás keretében nemrég elkezdte a városrész szociális célú rehabilitációját, melynek keretében több intézmény – uszoda, óvoda – is megújul, javul az infrastruktúra, illetve szociális bérlakásokat is felújítanak a projekt keretében. A beruházáshoz közösségi programok is kapcsolódnak, ilyen volt a szombati ligetvárosi forgatag című rendezvény is, melyet a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezett azzal a nem titkolt céllal, hogy az intézmény szolgáltatásait lazább környezetben vehessék igénybe az érintettek.

Fotó: Szakony Attila

– Az ügyfeleink közel harmada ligetvárosi lakó, sokan közülük rendszeres szociális segélyben részesülnek – említette Kissné Soós Renáta, az intézmény igazgatóhelyettese, aki hozzátette: jogi- és adósságkezelési tanácsadást folytatnak, ez utóbbiban mintegy 300 család érintett. – Aki együttműködő, annak elengedik egy részét a lakbér vagy közös költség hátralékból, de ehhez meg kell tanulni beosztani a havi keresetet. Eddig főként az állam finanszírozta ezt a feladatot, de jövő év márciusától jelentősen átalakul a helyzet, a tervek szerint ugyanis az önkormányzatok hatáskörébe utalják az adósságkezelési ügyeket. Éppen ezért még nem tudjuk, hogy lesz-e forrása az ilyen típusú segítségnek.

Míg a felnőttek az egyénre szabott tanácsadáson vehettek részt, addig a gyerekeket különféle programok várták, a központ dolgozói kézműves foglalkozásokat, játék kuckót alakítottak ki, de a kulturális műsor keretében táncházon és koncerteken is részt vehettek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!