Nagykanizsa

2014.11.06. 16:09

A magyar tudomány napja alkalmából - Előadások az élet legkülönfélébb területeiről

Nagykanizsa - Tanulás, tudás, innováció – ezen alcímmel került sor csütörtökön a Medgyaszay Házban szakmai fórumra a magyar tudomány napja alkalmából.

Horváth-Balogh Attila

A fórumot a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége, Nagykanizsa önkormányzata, a Pannon Egyetem és a Nagykanizsa és Térsége TISZK rendezte meg a "Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban?" című előadás- és vitasorozat keretében, melynek a csütörtöki volt a 103. alkalma. A megjelenteket Merksz Andor, a TISZK igazgatója köszöntötte, aki arra emlékeztetett, hogy Széchenyi István 189 évvel ezelőtti nemes cselekedete (amikoris birtokainak teljes évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására), máig ható tett volt. Hozzátette, a fórummal csatlakoznak az Akadémia most elindított, "Messzelátó tudomány" címet viselő, egy hónapon át tartó előadássorozatához is.

Ezt követően Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Gaál Zoltán, a Pannon Egyetem professzora tartott előadást, melyben a tanulás és a hozzáadott érték fontosságát hangsúlyozta.

Az előadók közt még dr. Héjjas István gépészmérnök, Kocsis Katalin nyugalmazottt zenei könyvtáros, valamint dr. Virág Zsolt szakállatorvos beszélt olyan témákról, mint a környezetvédelem és az innováció, a magyar tudósok és a zene kapcsolata, illetve az állatgyógyászat kihívásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!