Nagykanizsa

2014.11.14. 15:55

400 millióból újul meg Ligetváros

Közel egy hónapja, hogy elkezdődött a ligetvárosi településrész rehabilitációja. A több mint 400 millió forintos beruházás során több bérlakás megújul, s az óvoda, illetve az uszoda energetikai korszerűsítésére is megoldódik.

Pásztor András

Mint azt Horváth István projektmendzser elmondta: a kivitelező cég október 17-én vette át a munkaterületet, ezt követően párhuzamosan kezdődhetett a kivitelezés.

– A projekt része az uszoda felújítása, energetikai korszerűsítése, hogy még sikeresebben láthassa el közcélú sporttevékenységét a létesítmény – mondta Horváth István. – A munkaterület átadás óta a medencetér melletti padlóburkolat bontása megtörtént a burkolat és padlófűtés cseréje érdekében. Jelenleg az uszoda délnyugati sarkában elhelyezésre kerülő személyzeti öltöző, valamint az előírásoknak megfelelő vegyszer- és géptároló kiépítése zajlik. A déli és északi ablakszerkezet is kicserélésre kerül, melynek első lépéseként a déli oldalon az állványzatot elkészítették. A teljes akadálymentesítés keretében a medencéknél betegemelőt, az épület előtt rámpát és az épületben mozgáskorlátozott illemhelyet alakítanak majd ki. A projekt keretében megvalósul a mennyezeti fa szerkezet állagmegóvása is.

Az uszoda épületének felújítása mellett, két tucat szociális bérlakás rekonstrukciójára is sor kerül.

– Az önkormányzat a Csengery utca 117. számú lakóépület felújítása mellett döntött, amely keretében 24 szociális bérlakás újul meg, kialakítva ezzel egy korszerű lakókörnyezetet – folytatta a projektmenedzser. – A beruházás során az épületen, illetve a lakásokban megvalósul a külső hőszigetelés, nyílászáró csere, villamos hálózat felújítása, belső burkolatok cseréje, gázvezeték hálózat szabványosítása, egyes lakásokban a komfortfokozat növelés érdekében fürdőszoba kialakítása.

A projekt közszféra funkciójához kapcsolódóan megvalósul a ligetvárosi óvoda felújítása, amely közvetlenül gyakorol pozitív hatást az akcióterület óvodáskorú lakosságára. Mint megtudtuk: itt az épület szigetelésére, a kültéri nyílászárók cseréjére, a villamos hálózat felújítására, illetve fűtési rendszer modernizálására kerül sor.

– Az épületek rekonstrukciója mellett, megtörténik az Erdész utcai járda és közvilágítás meghosszabbítása 127 méteres szakaszon – hangsúlyozta Horváth István. – A peremkerületen élők munkahelyre való eljutásának megkönnyítése érdekében a Csengery utcában az Erdész utcától a vasúti átjáróig 580 méter hosszban kerékpárút kialakítására kerül sor. Emellett az élet és vagyonbiztonság érdekében a területen 5 helyszínen 10 darab térfigyelő kamera is kihelyezésre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!