Nagykanizsa

2014.10.26. 11:10

Szezonzárás motoros hálaadással

Nagykanizsa - Hálaadó istentiszteletre gyűltek össze szombat délelőtt a H-Turul Motoros Klub Egyesület tagjai a Jézus Szíve Templomban.

Pásztor András

Ahogy tavasszal áldást kérnek, úgy az ősz végén hálát is adnak az égieknek a kanizsai motorosok, hogy egész szezonban vigyázott rájuk a Teremtő. Szombaton is ez utóbbira került sor a Jézus Szíve Templomban, ahol is Fliszár Károly főesperes celebrálta a misét.

- Nem elég áldást kérni, olykor hálát is kell mondani az Úrnak - hangsúlyozta még a misét megelőzően a főesperes, aki szerint lehet, hogy történtek kisebb balesetek, de az, hogy a klub tagjai közül mindenki életben maradt, az az Isten egyik legcsodálatosabb üzenete.

- A klub tagjainak nagy része mélyen vallásos, így az elmúlt öt évben rendszeresen áldást kérünk a motoros szezon előtt, a végén pedig hálát mondunk az égieknek - így Bolla Ferenc, a klub elnöke, aki egyéb pozitívumokról is szólt. Szerencsére az autósok is egyre inkább figyelnek a motorosokra, ami tovább csökkenti a balesetek számát.

Fliszár Károly esperes (középen) a hálaadó mise előtt a klub tagjaival Balta Ferenccel (balról) és Bolla Ferenccel beszélgetett (Fotó: Pásztor András)

A kanizsai H-Turul Motoros Klub az idén egyébként több ezer kilométert tett meg, jártak többek közt Szerbiában, Görögországban, Albániában, de megfordultak Szlovákiában és Lengyelországban is.

- Most egy időre letesszük a vasparipákat és az egyesület egyéb ügyeivel, például a tisztújítással, illetve a jövő évi túrák szervezésével foglalkozunk - mondta el Bolla Ferenc elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!