Nagykanizsa

2014.10.23. 08:33

A kitűzött célokért dolgoznak

Nagykanizsa - A megyei horvát nemzetiségi önkormányzat és a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat is szerdán tartotta alakuló ülését.

Pásztor András

A hét tagú – Blazsetin Bernadette (Tótszerdahely), Konczér Katalin (Letenye), Dombai Tibor (Tótszentmárton), Kovácsné Kővágó Anna (Murakeresztúr), Markács Zoltán (Szepetnek), dr. Takács József (Fityeház), Vargovics József Árpádné (Nagykanizsa) megyei horvát nemzetiségi önkormányzat képviselői az eskütétellel kezdték az alakuló ülést. Ezt követően az önkormányzat elnökét és elnökhelyettesét is megválasztották. Az elnöki funkciót Vargovics József Árpádné, míg az elnökhelyettesi posztot Blazsetin Bernadette tölti be a jövőben.

– Egy választási ciklus elején tele vagyunk új tervekkel, elképzelésekkel, de nem szabad megfeledkezni a hagyományőrzés fontosságáról, a horvát kultúra színes világának megismertetéséről, illetve a fiatalok körében a horvát nyelvoktatás kiszélesítéséről – hangsúlyozta a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, aki mint mondta: pályázati forrásokat is remél ezen célok megvalósításához.

A kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat szintén szerdán tartotta alakuló ülését. A négy fős testületbe Váradi Istvánné, Teleki Lászlóné, Lendvai Ferenc és Horváth János került. Az önkormányzat elnökének Lendvai Ferencet, elnökhelyettesnek Teleki Lászlónét választották.

– Elsősorban a foglalkoztatási és lakhatási feltételeket szeretnénk javítani a roma lakosság körében, illetve az oktatásra, képzésre is komoly hangsúlyt fektetünk – mondta Lendvai Ferenc elnök, aki ezt a települési önkormányzattal együttműködve kívánja megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!