Nagykanizsa

2014.08.18. 09:21

Szeptember 5-ig még lehet jelentkezni a főzőversenyre

Nagykanizsa – Szeptember 5-ig jelentkezhetnek a dödölle fesztivál főzőversenyére a vállalkozó kedvű csapatok. A versenyt két kategóriában, tájjellegű ételek, illetve dödölle készítésben hirdetik meg.

Pásztor András

Mint azt a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál szervezői elmondták: a rendezvény fontos részét képezi a főzőverseny, ami a zalai dödölle és más tájjellegű ételek népszerűsítését célozza.

A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek, a kitöltött jelentkezési lapot személyesen a Tourinform irodában vagy levélben a Kanizsa Turizmusáért Egyesület címére (8800 Nagykanizsa, Városkapu 4/D) lehet elküldeni szeptember 5-ig. A nevezéssel együtt az elkészítendő ételek pontos leírását is mellékelni kell recept formájában. A verseny napján 6.30 órától 9 óráig kell megjelenni a csapatoknak az Erzsébet téren, ahol a szervezők további információkkal látják el a versenyzőket.

A szervezők fedett sátrat és a dödölléhez való burgonyát biztosítják, ugyanakkor a csapatoknak maguknak kell gondoskodni a gázpalackokról, főző- és sütőedényekről, asztalokról, padokról, dekorációról és érvényes tűzoltó készülékről is. Az ételeket otthon és a helyszínen is el lehet készíteni, de a szervezők szeretnék, ha minél többen a helyszínen készítenék el vagy fejeznék be az ételeket.

A csapatok által elkészített ételeket neves hazai szakemberekből álló zsűri értékeli majd, előre meghatározott pontrendszer alapján. A legjobbak arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelet kapnak, s külön serleggel jutalmazzák a két kategória legjobb ételét, illetve a legszebb főzőhelyért is különdíj jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!