Nagykanizsa

2014.06.06. 17:45

Virágba borult a városrész

Nagykanizsa - Ismét virágba borult a keleti városrész, a Polgári Kanizsáért Alapítvány ugyanis az idén 1700 egynyári virágpalántát ajánlott fel a helyi lakóközösségeknek.

Pásztor András

A civil szervezet idén már nyolcadik alkalommal szervezte meg és fogta össze a keleti városrészben a virágosítási akciót. Pénteken többek közt a Hevesi ABC előtt vehették át a palántákat a lakóközösségek képviselői, de volt, ahová ki is szállították a virágokat.

- Tavaly jelentkeztünk először a virágosítási programra, akkor a társasház bejárata előtt két sorban ültettük el a növényeket -mondta Szili Kálmánné, a Kazanlak 11/B számú ház egyik lakója, aki hozzátette: idén már 160 darab palántát ültetnek el. Ezek a kis virágok nagyon mutatósak és az öntözésen kívül nem igazán igényelnek különösebb törődést.

Bizzer András, a városrész egyik képviselője is segédkezett pénteken a virágok szétosztásában. A városatyától éppen Szili Kálmánné, a Kazanlak 11/B társasház lakója veszi át az egynyáriakat (Fotó: Szakony Attila)

Papp János, az alapítvány elnöke elmondta: összesen 27 lakóközösség jelentkezett az akcióra, így rövidesen virágba borul a városrész nagy része. A társasházak idén többek közt vízvirágot, mozaikvirágot, kukacvirágot kaptak.

- A keleti városrész lakói egyre igényesebbek a környezetükre, sokan évközben is rendszeresen virágosítanak - folytatta Papp János, aki elárulta: annak idején pont azért kezdtek bele az akcióba, hogy mozgalmat indítsanak a környezeti kultúra javításáért.

A palánták pénteki szétosztásában Bizzer András, a városrész egyik képviselője is segédkezett, aki jelezte: a városvezetés nevében köszönetet mond az alapítványnak és az itt lakóknak egyaránt, mert szebbé teszik környezetüket.

Mint megtudtuk: a virágosítási akcióról a jövő héten fényképeket is készít az alapítvány, majd június 13-án, pénteken 16 órakor rendhagyó kiállítás nyílik a Hevesi ABC előtt, ahol kertészeti vetélkedőt is rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!