Nagykanizsa

2014.06.20. 15:15

Új tároló és új hajók a kanizsai kajak-kenusoknál

Elkészült a Kanizsa Kajak-Kenu Klub új hajótárolója, melyet pénteken délelőtt adtak át ünnepélyesen rendeltetésének. Vagyis a fiatal kajakos palánták hajói már hivatalosan is csili-vili környezetben „parkolhatnak” a kanizsai Csónakázó-tó partján.

Kerkai Attila

– Van csapatunk és most már tárolónk is – kezdte köszöntőjében Sári Nándor, a KKKK elnöke. – Nagyon örülünk, hogy eljött az életünkben ez a pillanat. A hazai sportági szövetség, a helyi önkormányzat, valamint támogatóink áldozatos segítsége kellett ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson. És nem csupán az épületek tekintetében, de a hajóparkunkat nézve is nagy horderejű bővülésről számolhatok be. És nem kétséges, hogy a befektetés jó helyre került, hiszen ahogy láthatják, most is rengetegen vannak a kajakosok telephelyén, saját tanítványainkon kívül ezúttal például fiatal vízilabdázókat is fogadtunk.

Az ünnepélyes átadó keretében Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere így fogalmazott:

– A gyerekek a kajakos klubnál olyan sportágba kóstolhatnak bele, amiben a magyarok különösen sikeresek, ráadásul ezt olyan környezetben tehetik, mint az itteni Csónakázó-tó és remélhetjük, hogy a nem is olyan távoli jövőben egy hasonló ünnepségen majd a klub magyar bajnokságon érmes versenyzőit is köszönthetjük.

– Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága a kajak-kenu az utóbbi húsz esztendőben, vagyis egy igazi honi sikersportág körülményei javultak nagy mértékben a kanizsai egyesületnél – ezt már Schmidt Gábor, a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese mondta. – Sári Nándor neve számunkra garancia arra, hogy itt minőségi munka folyik a sportágon belül, s nem is lehetett kérdéses, hogy jó helyre került azon támogatás, mely a hajótároló elkészültéhez szükségeltetett.

Az Európai Unió és az állam támogatásával 15 millió forintból készülhetett el az új kajakos épület és a klubnál eltökéltek abban, hogy a régi tárolót is felújítják a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!