Nagykanizsa

2014.04.02. 15:00

Napórát avattak a könyvtár falán

Nagykanizsa - Szerdán a miklósfai általános iskolásokkal közösen avatták fel a Halis István Városi Könyvtár Kölcsey utcai bejárata fölött elhelyezett napórát.

Horváth-Balogh Attila

Mint kiderült, ez a bibliotéka olvasásnépszerűsítő kezdeményezésének, az olvasás órájának (Azolo) és az Olvasni jó! – programnak a jelképe.

Napóra fent és lent, a miklósfai iskola negyedikesei, Farkas Eszter, Kovács Viktória, Makár Zorka és Koczor Rebeka kezében. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az ünnepélyes avatóra meghívott miklósfai iskolásokat Czupi Gyula igazgató köszöntötte, majd a gyerekek játékos gólyaláb-sorversenyeken mérhették össze ügyességüket.

– Az Azolo-t kifejezetten a gyerekek számára dolgoztuk ki – mondta el Czupi Gyula. – Az a célunk, hogy a diákok már egészen korán rákapjanak az olvasás ízére. Egy internetes felületről van szó, ahol belépés után olvasmányélményeik alapján érdekes kvízkérdésekre adhatnak választ. A könyvtárban külön foglalkozásokat tartunk a gyerekek számára, akik kaptak továbbá egy kártyát is, mely arról szól, hogy legyen mindennap egy óra, amit olvasással töltenek el. Az idő múlását stílszerűen a kártyán elhelyezett miniatűr napóra segítségével lehet nyomon követni, aminek a „nagy" változata most már fent van könyvtárunk falán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!