Nagykanizsa

2014.04.14. 15:35

Kétszázötven családnak

Nagykanizsa - Hagyományos húsvéti jótékonysági akciója keretében több mint 200 családnak oszt tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat a napokban a Nagykanizsai Katolikus Karitász.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Barbalics Józsefnétől, a dél-zalai városban működő csoport elnökétől megtudtuk: minden eddiginél több felajánlás és adomány érkezett, amiért nem győznek hálásak lenni a nagylelkű támogatóknak.

– A nagyböjti időszakban több, mint 1000 kilogrammnyi élelmiszert hoztak a hívek a Jézus Szíve és a Szent Imre templomba, sőt, Újudvarról Szűcs Imre atya is juttatott el hozzánk élelmiszert – bocsátotta előre Barbalicsné. – Ezt 250 család közt szeretnénk szétosztani, s nyilván, azokat sem fogjuk hazaküldeni, akiket esetleg eddig nem ismertünk, de eljönnek hozzánk. Mi így szeretnénk a húsvétot kicsit kellemesebbé, örömtelibbé tenni a rászorulóknak.

A csomagokba többek közt liszt, cukor, tea, tej, margarin, étolaj, azaz tartós élelmiszer, az aprónépnek pedig táblás csoki került.

Dr. Barbalics Józsefné megjegyezte: keserű tapasztalatuk, hogy sajnos, még mindig nem annyira a gazdagok adományoznak, az ő szívük megérintése tehát még várat magára.

A nagykanizsai Erdős Ottóné kissé meghatódva vette át csomagját.

– A párommal ketten 25 ezer forintból élünk, betegek vagyunk, elmegy a pénz gyógyszerekre és szeretnénk segíteni az 5 éves unokámat is – mondta. – Nagyon örülünk a csomagnak, mert sajnos, sonkára és tojásra idén sem telik.

Egy anyuka, Somogyiné Kiss Sarolta pedig ikergyermekeivel, a 2 és fél éves Marcellel és Alexandrával jött átvenni az adományt.

– Albérletben lakom a párommal, és mivel éppen elhelyezkedés előtt állunk, sajnos, a pénzünk elég kevés, amiből nehezen tudunk kifizetni mindent – magyarázta. – Ezért aztán minden segítségnek örülünk, ami így, húsvét előtt főleg jól jön...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!