Nagykanizsa

2013.05.10. 17:10

Melyik a legszebb madárijesztő?

Nagykanizsa - A fővárosi Harmónium Egyesület pénteken a madarak és fák napja alkalmából tartott ökonapot a Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben (EGYMI).

Benedek Bálint

A fogyatékkal élők oktatási intézménye az Aprólépés weblapon zajló Zöld karácsony című versenyre 130 rajzzal nevezett, s ezzel a legjobbnak bizonyult, így jutalmul ingyenes ökonapot kapott ajándékba.  A program célja: játékos módszerekkel népszerűsíteni a természetvédelmet és felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Az interaktív napon a gyerekeknek öko-filmklubot tartottak, zajlott madárhang-felismerés, s a tanulók madarakról és fákról szóló verseket szavaltak. A legnagyobb érdeklődés az iskolások fellépését kísérte, akik öko-madárijesztő bemutatót tartottak. A különleges szépségversenyre jól felkészültek a diákok: újságpapírból, műanyag flakonokból és kupakokból ötletes jelmezeket készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!