Nagykanizsa

2013.05.30. 16:09

Közgyűlés Nagykanizsán: Úttörő helyett Besenyő

Óvodai átszervezésről, utcanév változtatásról, illetve a balatonmáriai tábor idei működtetéséről is döntött többek közt csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése. A Fogyatékkal Élők Integrált Intézménye élére viszont nem tudott vezetőt választani a testület.

Sámel József

Az önkormányzat csütörtökön három, korábban az általános iskolával együtt, majd önállóan működő óvodát palini, miklósfai és kiskanizsai vont a Nagykanizsa Központi Rózsa Óvoda működése alá. A döntés szakmailag is indokolt volt, hiszen az elmúlt évek bizonyították, hogy a központi irányítás ellenére a tagóvodák megtarthatták önálló nevelési programjaikat. A három peremterületi óvoda korábban a helyi iskolával közösen működött, ám miután az állam átvette az általános iskolák fenntartását, működtetését, érdemes volt a három óvodát is bevonni az egységes irányítás alá.

A testület a Zala Megyei Kormányhivatal jelzésére megváltoztatta a sánci városrészben lévő Úttörő utca nevét, mivel az - ahogy Cseresnyés Péter fogalmazott - egy erőszakszervezet gyermekmozgalma volt. A névváltoztatás egyébként törvényi előírás is volt, közterület és közintézmény ugyanis nem viselhet olyan nevet, amely a 20. század önkényuralmi politikai rendszerek fenntartásában vett részt. Az Úttörő utcát végül Besenyő utcára keresztelte a közgyűlés.

A balatonmáriai ifjúsági tábor idei működtetése kapcsán elhangzott, hogy a felújítási, karbantartási feladatokra idén 5 millió forintot szán az önkormányzat. A nyári tábor június 24-től augusztus 11-ig 7 turnusban várja majd a fiatalokat.

A közgyűlés csütörtökön zárt ülés keretében próbált dönteni a Fogyatékkal Élők Integrált Intézménye vezetői álláshelyéről, de végül nem született döntés, így a testület az év vélgéig a megbízott igazgatót. Horváthné Kápolnás Katalint kérte fel az intézmény vezetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!