Nagykanizsa

2013.04.28. 12:00

Tánccsokrot nyújtottak át

Látványos modern tánc gyakorlatokat láthatott szombaton a HSMK közönsége a Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoport 15. gálaműsorában, ahol az óvodásoktól a felnőttekig mindenki bemutatta tudását.

Benedek Bálint

A Szécsényiné Kápolás Edina edző vezetette klubnál az óvodásoktól, a serdülőkön át egészen a felnőttekig 110 fő magas színvonalon tanulhat különféle táncstílusokat. A kanizsaiak immár kilenc éve hazai és világversenyen indultak sikerrel, jelenleg az International Federation Modern Dance (IFMD) magyar fiókszervezetének tagjai. Legutóbb éppen Győrben két arany, három ezüst-, és egy bronzérmet nyertek az országos bajnokságon, mellyel több kategóriában is képviselhetik a várost a június 20-23-a közötti szigetszentmiklósi világbajnokságon.

- A SZKES a város egyik meghatározó táncklubja, melyben a gyerekek heteket, sőt olykor hónapokat készülnek a fellépésekre, hogy az minden ízében tökéltes legyen - mondta köszöntőjében Cseresnyés Péter polgármester. - Most egy év termését gyűjtötték csokorba, hogy  már tizenötödik alkalommal átnyújtsák a közönségnek. Köztük persze a szüleiknek, a barátainak, akiknek sokat köszönhetnek.

A előző év koreográfián kívül a legújabb gyakorlatokat is megmutatták a publikumnak. Szécsényiné Kápolnás Edina edző mellett táncosa, Szekeres Kinga is sokat segített. Sőt a mozdulatok jobb összehangolásában a győri Török Eszter és a budapesti Kelemen Kata táncosok szintén sokat segítettek. Ennek az összehangolt munkának meglett az eredménye, hiszen a HSMK közönsége kitűnő mozdulatokat láthatott.

Az óvodások lendületes produkciója után többek között hip-hop és fantasy stílusokban mutatták meg tudásukat a szkesesek. S azt a vastapsból csak remélni tudják, hogy a produkciókat a világbajnokság zsűrije is hasonlóképp értékeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!