Nagykanizsa

2013.04.12. 18:47

Kaán Károly emlékére

Nagykanizsa - Immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg tegnap a Zrínyi-iskolában a Kaán Károly Természetvédelmi és Környezetismereti Verseny megyei döntőjét.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Benedek Miklóstól, a versenyt a Zalaerdő Zrt.-vel és a Zala Megyei Pedagógiai Intézettel közösen szervező Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnökétől megtudtuk, közel félszáz 5.-6. osztályos gyermek érkezett a megmérettetésre a megye számos településéről.

A résztvevők megemlékeztek Kaán Károlyról is a neves erdőmérnök szobránál. Képünkön Benedek Miklós köszöntötte a kis természetbúvárokat (Fotó: Szakony Attila)

A résztvevők először megkoszorúzták a kanizsai születésű neves erdőmérnök, Kaán Károly szobrát a Zalaerdő épülete előtt, majd átvonultak a Zrínyi iskolába, ahol nekiveselkedtek a természet- és környezetismereti tudásukat próbára tevő feladatlapoknak. Az 5. osztályosok közül a házigazda Zrínyi-Bolyai Általános Iskola tanulója, Révész Natália bizonyult a legügyesebbnek, míg a 6.-asok korcsoportjában a teskándi Horváth Georgina. A májusi országos versenyre előbbi jutott tovább.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!