Nagykanizsa

2013.03.16. 17:40

A vese védelmében Nagykanizsán

Nagykanizsa - A vese világnapja alkalmából nyílt napot rendezett a betegek részére a Kanizsai Dorottya Kórház vesebeteg-gondozója az egészségügyi intézményben.

Horváth-Balogh Attila

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a vese fontos szerepére, illetve hogy csökkentsük a vesebetegségek és a hozzájuk kapcsolódó szövődmények gyakoriságát, súlyosságát - hangsúlyozta dr. Brünner Szilveszter, a kórház főorvos-főigazgatója.

- Nálunk első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került sor a programra, mert azt gondoljuk, hogy fontos a páciensekkel való kommunikáció, hiszen a megelőző felvilágosítás is a minőségi betegellátás egyik módja.

A betegek kérdezhettek: Szokol Károly, Szokol Károlyné és Baksa Istvánné. Fotó: Szakony Attila

S hogy mire kell(ene) ügyelnünk? Fontos, hogy tartsuk magunkat fitten, rendszeresen ellenőrizzük vércukor szintünket, vérnyomásunkat, étkezzünk egészségesen, csökkentsük a sóbevitelt, fogyasszunk megfelelő mennyiségű vizet, tegyük le a cigarettát és ne használjunk rendszeresen vény nélkül vásárolható gyógyszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!